lördag 4 januari 2014

Rökridåer



Här hittar du en butik där du bor.

När klockan slog tolv i tisdags blev det lagligt att röka och köpa marijuana i delstaten Colorado för alla som fyllt 21 år.
The Denver Post insåg snabbt behovet av en hängiven reporter för uppdraget att bevaka legaliseringen av marijuana som man tror kommer att bli tidningens största story detta år.

En före detta musikkritiker vid namn Rickardo Baca fick jobbet och han lovade att inte vara pårökt hela tiden.
Det finns finns dock en hake för de drogliberala journalisterna som tror att det går att ta sig en joint på arbetstid. Chefredaktören talar om drogtester på redaktionen även för den ansvarige redaktören som tänker bli hög på jobbet.

Nu har den nya siten The Cannabist varit i gång en vecka med innehåll likt en lista och en karta var du kan köpa drogen, recept och recensioner på marijuana.
Videoinslag från läsare som vittnar om glädjen över att kombinera skidåkning och röka marijuana och under lokala nyheter kunde man i veckan läsa Wyoming State Patrol warning: Don´t cross state border with weed.
Hemsidan har annonser från Leafly vars affärsidé är att sprida budskapet om cannabis.

Nu känns det än mer angeläget att i svensk media beskriva konsekvenserna av en drog som man inte bara blir glad och hög av.
Hur det kommer att se ut på The Denver Post framöver vet man inte. Däremot råder det inget tvivel om att cannabis gör att det blir svårare att behålla koncentrationen, minnes- och analysförmågan försämras, egenskaper som man som journalist inte kan vara utan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar